Fizika

Kaj je fizika, s čim se ukvarja, na kakšen način to počne, katera področja in poglavja obsega ter še na mnoga druga vprašanja vam odgovorimo v času vašega štiriletnega uživanja pri pouku tega predmeta. Na tem mestu le informacija, da je fizika obvezen predmet za vse dijake v prvih treh letnikih. Vsak teden sta na urniku 2 uri fizike, skupaj v celem šolskem letu 70 ur – od teh je približno 10 ur laboratorijskega dela, pri katerem merite, ugotavljate odvisnost med količinami, preverjate natančnost teorije v praksi.

V 4. letniku poteka pouk fizike le za tiste dijake, ki si fiziko izberejo za svoj maturitetni predmet. Dijaki imajo na urniku 4 ure fizike, od tega 2 uri pouka, ena ura priprave na maturo in ena ura laboratorijskega dela. Rezultati mature so vsako leto nad republiškim povprečjem in potrjujejo, da delamo dobro. Do sedaj so vsi dijaki, ki so pristopili k maturitetnemu izpitu iz fizike, le-tega tudi uspešno opravili.

Poleg rednega pouka, vam v okviru fizike ponujamo še nekaj dodatnih aktivnosti. Prva med njimi je astronomski krožek, ki poteka od oktobra do maja in je namenjen dijakom, ki jih zanima širši pogled: planeti, sončni sistem, zvezde, galaksije, črne luknje, širjenje vesolja… Organiziramo tudi tekmovanje iz astronomije in fizike. Izvajamo tudi praktične delavnice, kjer se ukvarjamo s sefi, senzorji, programiranjem, fizikalnimi igračami in logičnimi ugankami. Vabljeni.

Sodelujemo tudi s Hišo eksperimentov, Nuklearno elektrarno Krško, Inštitutom Jožef Štefan in še nekaterimi drugimi ustanovami.

(Skupno 646 obiskov, današnjih obiskov 1)