Šolska prehrana 2022/23

Obvestilo o šolski prehrani v šolskem letu 2022/23

Spoštovani starši in dijaki!

Od uveljavitve Zakona o šolski prehrani (2008) dalje na šoli nudimo dva obroka (hladno malico in topli obrok). Šola je dolžna ponuditi en obrok v predpisanem znesku (2,73 EUR), ki se v skladu z Zakonom o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev lahko tudi delno ali v celoti subvencionira.

Zaradi splošnega zadovoljstva z dosedanjim načinom prehrane imajo dijaki še naprej možnost izbrati dva obroka:

–        dijaki se lahko naročijo na enostavnejšo hladno malico po 2. šolski uri v vrednosti  1,50 EUR (ta malica ni subvencionirana),

–        dijaki se lahko naročijo  tudi na topli obrok po 5. šolski uri v vrednosti 2,73 EUR. Topli obrok pa bo delno ali v celoti subvencioniran, odvisno od posameznika.

V novem šolskem letu prehajamo tudi na spremenjen način odjave šolske malice prek aplikacije MojaMalica. Vsa navodila boste naknadno prejeli po elektronski pošti.

Na tak način še naprej skrbimo za urejenost prehrane v celoti – tako tisti, ki jim zmanjka časa za zajtrk, in tudi tisti, ki bodo ob obeh obrokih mnogo lažje počakali na pozno popoldansko kosilo doma.  Nedvomno je to tudi podlaga za dobro učno delo posameznika in tudi izkušnje kažejo, da se večina dijakov odloči za oba obroka.

V upanju, da bo tako še naprej dobro poskrbljeno za mladostnikovo dopoldansko prehrano ob upoštevanju smernic za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, vas lepo pozdravljamo.

Litija, junij 2022                                                                                                                                                                                        Ravnateljica: Vida Poglajen, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)