V Službi Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo pripravljamo v obdobju jesenskih počitnic v sodelovanju z zunanjimi izvajalci delavnice na področju digitalnih kompetenc.

Delavnice so namenjene srednješolcem, ki bi radi bolje spoznali TikTok in se naučili, kako ustvarjati, snemati in montirati videoposnetke, poseben poudarek pa bo na ustvarjanju originalne vsebine za izbran dober namen.

Program:

  • 31. 10. ob 9:00: Uvodna predstavitev platforme, predavatelj: Domen Gaiman
  • 1. 11. ob 9:00: Napredna montaža in grajenje skupnosti na TikToku, predavatelj: Peter Kokalj
  • 2. 11. ob 9:00: Kako biti zabaven in ne žaljiv, predavatelja: Matej Rimanič in Nik Schwarzmann
  • 3. 11 .ob 9:00: Kako prepoznati fake news, predavatelja: Ana Mačič Kotnik in Nik Schwarzmann
  • 4. 11. ob 9:00: Od navdiha do izvedbe idej, predavatelja: Matej Rimanič in Ana Mačič Kotnik

Delavnice bodo potekale prek aplikacije Zoom in bodo trajale do dve uri. Delavnice bodo vključevale teoretične predstavitve, podkrepljene s primeri, in praktični del, v katerem bodo udeleženci pod vodstvom predavateljev sami ustvarjali vsebine. Ob zaključku vseh delavnic bo vsak udeleženec pripravil 5 videov na obravnavano temo in jih objavil na svojem TikTok profilu. Najboljših pet po izboru strokovne komisije bo prejelo nagrado, in sicer opravljanje prakse pri samem Dunking Devils Studios. Delavnica je za udeležence brezplačna.

Z oddajo prijave vsak udeleženec potrjuje, da se strinja z navodili in pogoji sodelovanja, ki so dostopni na povezavi: https://bit.ly/pravila-in-pogoji-sodelovanja-delavnica

Mlajši od 18 let morajo v prijavnico naložiti soglasje staršev, ki je dostopno na povezavi: https://bit.ly/soglasje-starsev-za-sodelovanje.

Petra Kovačec

  Republika Slovenija / Republic of Slovenia Služba Vlade za digitalno preobrazbo / Government Office for Digital Transformation

DELAVNICE ZA SREDNJEŠOLCE (KROMPIRJEVE POČITNICE)

 

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)