Šola ambasadorka EU

V šolskem letu 2019/20 smo se pridružili izobraževalnemu programu Šola ambasadorka EU in omogočili dijakom, da postanejo predstavniki življenja v EU na svoji šoli in opravljajo nalogo ozaveščanja o paleti možnosti, ki jih EU ponuja mladim.

Program, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, je namenjen srednjim in poklicnim šolam po Sloveniji. Predvsem je namenjen dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji, da bi si pridobili aktivno znanje o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu. Poleg poučevanja dejstev o Evropski uniji vključuje tudi pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu, in sicer kaj pomeni EU v vsakdanjem življenju in kaj lahko storimo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si jo želimo.

Program ustvarja razvijajočo se mrežo šol ambasadork, ki svoje izobraževalne dejavnosti izvajajo v stalnem sodelovanju z Informacijsko pisarno, Evropskim parlamentom ter njegovimi predstavniki – evropskimi poslanci. Slovenske šole se v skupno šolsko-parlamentarno mrežo za sodelovanje lahko vključijo prek vnaprej določenih učnih aktivnosti na področju vrednot, delovanja evropske demokracije in možnosti življenja v EU.

Po programu smo izvajali naslednje dejavnosti:

–  imenovali mentorje ambasadorje, ki so bili odgovorni za izvajanje programa na šoli,

–  dijake seznanili z učnimi gradivi EU,

– dijaki so sodelovali na tekmovanju Evrošola,

– na galeriji šole smo ustanovili infotočko EU, točko za informacije in dejavnosti, posvečeno Evropi in evropskim institucijam ,

– na projektnem dnevu pripravili vsebine na temo Prihodnost EU,

– pripravili smo evalvacijo in

– sodelovali na videosrečanjih.

Evrošola

Šola ambasadorka EU

Mentorice programa: Urška Simnovčič PIšek, Natalija Zver, Mateja Golouh

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)